Grenzeloos Maastricht

5 redenen waarom we ‘Grenzeloos’ heten

Kopje koffie, gebakje erbij… Wat is daar nou grenzeloos aan? Niet zoveel. Daarom even in het kort: waarom de naam ‘Grenzeloos’?

  1. Omdat het uiterlijk van jou, mij of ieder ander niets zegt over wie je bent. Die grenzen doorbreken we. Jouw persoonlijkheid, passie en waarden doen ertoe. We leggen liever de nadruk op overeenkomsten, mogelijkheden en kansen. Als je binnenkomt, heb je daarom niet direct door dat we hier meer doen dan alleen koffie, tosti’s en taartjes uitserveren. Het lijkt namelijk alsof er onderling de medewerkers geen verschil is. Ieder is evenveel waard en heeft evenveel potentie.  
  2. Mensen stappen letterlijk tientallen grenzen over, opzoek naar een veilige thuishaven. Trainees uit Syrië, Eritrea, Sudan, Afghanistan en Iran maken nu onderdeel uit van een team, een familie. Vervolgens ontstaat er een unieke beleving tussen gast en medewerker.
  3. Tradities, gebruiken en gerechten uit het Oosten verrijken de westerse cultuur. Een Turkse linzensoep met huisgemaakt Nederlands brood ernaast? Dat gebeurt in Grenzeloos. Ook gastvrijheidsprincipes vanuit het oosten zijn bijzonder. De uitnodigingen om een keertje langs te komen en te genieten van een compleet huisgemaakte maaltijd, vliegen hier om je oren.
  4. Ieder mens heeft een eigen levensverhaal. De verhalen van de statushouders verbreden onze wereldvisie. De pijn van het verliezen van je eigen huis, familie en vrienden, is voelbaar in de gesprekken en gezichtsuitdrukkingen. Emoties zoals vreugde en pijn zijn universeel en doorbreken grenzen. Er ontstaat verbinding.
  5. Omdat ‘Grenzeloos’ een naam is die mensen aan het denken zet. Wat betekent het voor jou om grenzeloos te zijn?
     

Deel je je antwoord met ons? We zijn benieuwd!

Meer weten? Lees ook ‘Ons verhaal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *