Grenzeloos Maastricht

6 dingen om thuis te doen die blij maken!

In deze gekke tijden helpt het om te focussen op dingen die blij maken en hoop geven. Weet je even niet wat dat dan is? Wij helpen je een handje op weg…

Lees een boek uit jouw favoriete genre. Houd je van fantasy boeken of toch meer van psychologie of wetenschap? Doe vooral waar jij zin in hebt. Heb je geen zin om jezelf te vermoeien met ‘hoe meer bewust leven’? Lees dan gewoon je favoriete boekenserie. Misschien wel eentje die je vroeger als kind veel las. Even weer oude tijden herleven. Ga naar de webshop van je lokale boekenhandel en ondersteun lokale ondernemers gelijk door een boek te bestellen. Een boek dat een hoopvolle boodschap heeft, is ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman. Maar ook, je verwacht het niet, ‘Hoop’ van Joris Luyendijk is een goede keuze.

Kijk samen een feel good film. Net zoals bij boeken werkt dit hetzelfde bij films. Maar het leuke is dat je dit niet alleen hoeft te doen. Netflix geeft nu de mogelijkheid om samen een film tegelijkertijd te bekijken. Hiervoor moet je ‘Netflix Party’ installeren op je laptop. (Deze extensie is gratis!) En voilà, nu kun je chatten terwijl je samen lacht of huilt om een goede (of slechte) film.

Stuur een kaartje naar mensen die eenzaam zijn. Dit kunnen vluchtelingen, ouderen of mensen uit je buurt zijn. Steek deze mensen een hart onder de riem en laat weten dat je aan hen denkt. Bij de Kruidvat of Action kun je heel voordelig een hele lading kaarten inslaan.

Schrijf je gedachtes op en deel dit met een van je vrienden of familie. Het is goed om te weten dat je niet écht alleen bent. Omdat je je vrienden en familie nu niet kan zien, is het moeilijk om bij elkaar te peilen hoe het met iemand is. Non-verbale communicatie is essentieel. Neem daarom zelf het heft in eigen handen, stel je kwetsbaar op en deel je gedachtes met je dierbaren. (Soms is dat online juist makkelijker.)

Speel online spelletjes met elkaar. Er zijn tegenwoordig genoeg mogelijkheden om online gezelligheid te creëren. Er zijn apps zoals WordFeud en Triviatrack. Wil je iets wat persoonlijker is? Speel dan het spel Pictionary via Skribbl of speel UNO via UnoFreak. Moet je wel even een account aanmaken. 😉

En uiteraard: BAKKEN! Dat doen we het liefste bij Grenzeloos. Maak een lekkere taart of cake voor jezelf, familie, vrienden of buurman. Je hebt zo een smeuïg en gezond bananenbrood op tafel staan. Gebruik dan wel rijpe bananen, want dan is het brood al natuurlijk gezoet. Wat wij ook graag maken is carrot cake. Hier voeg je zoveel kruiden of suiker aan toe als je zelf wil. Er zijn super veel varianten! Kijk op smulweb.nl voor meer inspiratie.

Er zijn nog 101 dingen te bedenken om te doen! Wij horen daarom graag van jou. Wat zijn de dingen die jij graag doet om jouw dag of die van de ander kleur te geven? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

House vector created by studiogstock – www.freepik.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *