Grenzeloos Maastricht

6x verrassend dineren in Maastricht

1. Grenzeloos

Wat is er heerlijker dan aan het einde van de dag lekker aanschuiven voor een smakelijk diner? ‘s Avonds heeft Grenzeloos de deuren geopend voor een multicultureel diner waarbij je de fusie tussen Nederland en andere culturen proeft. Kom heerlijk genieten van het eten en de gezellige sfeer. Grenzeloos is een sociale onderneming waar mensen met een vluchtelingenachtergrond de mogelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen. Zo krijgen mensen een vliegende start op de arbeidsmarkt en de mogelijkheid om de taal te leren. Bij Grenzeloos stap je binnen in een bruisende omgeving waar het beste in mensen naar boven wordt gehaald! 

HOTSPOT: Grenzeloos | grenzeloosmaastricht.nl
HOTSPOT: TOMATO | facebook.com/tomatomaastricht

2. Tomato – Pizza & Pastabar

De naam doet het al vermoeden, als je graag Italiaans eet is Tomato een goede keuze. Hier serveren ze heerlijke Italiaanse pizza’s en pasta’s. En ook niet verkeerd: Tomato is door Chapeau Magazine uitgeroepen tot beste jonge ondernemer (jonger dan 25 jaar) van Maastricht in 2019. Heb je geen tijd om uitgebreid te dineren maar wil je wel genieten van de Italiaanse keuken? Dan kan je je gerecht afhalen.

3. Le Fernand

Stap je Le Fernand binnen, dan stap je Frankrijk binnen. Het is geen doorsnee restaurant, maar een mengelmoes van een bistro, brasserie, wijncafé en meer. Er is keuze uit allerlei Franse gerechten zoals Fruits de Mers en de befaamde ‘plat du jour’. Verder zijn er seizoensgerechten en kan je de koks een ‘carte blanche’ geven. Laat je verrassen! De vertrouwelijke, hartelijke sfeer is op zichzelf al genieten en de Franse chansons maken het helemaal af. 

HOTSPOT: Le Fernand | lefernand.nl
HOTSPOT: Café Madrid | cafemadrid.nl

4. Café Madrid

Voor tapas moet je bij Café Madrid zijn. Uit Spanje geïmporteerde producten maken deze ervaring uniek. Strijk neer aan de bar voor een drankje of ga lekker tafelen. Wil je verzekerd zijn van een plekje, dan is reserveren niet overbodig. De sfeer is informeel en knus. Café Madrid ligt in het hartje van Maastricht, dicht bij het Vrijthof.  

5. Bar & Kitchen – Hotel de la Bourse

Bij De la Bourse dineer je in het centrum van de stad: de Markt. Een aantal jaren geleden is het restaurant opnieuw vormgegeven. Het gezellige terras heeft goed uitzicht op de Markt. Het is tevens een mooie plek om de zonsondergang te bewonderen. Ook op koudere dagen kan je buiten zitten dankzij de verwarming. De moderne inrichting is sfeervol en de ongedwongen sfeer maakt dat je je meteen thuis voelt.  

HOTSPOT: De la Bourse | delabourse.nl/restaurant/
HOTSPOT: Eetcafé Ceramique | eetcafeceramique.nl

6. Eetcafé Ceramique

De naam van dit restaurant betekent ‘thuis komen’. Het is een plek waar ontspanning en elkaar ontmoeten centraal staan. De gerechten zijn gebaseerd op regionale, biologische producten. De menukaart is verrassend en verandert elk seizoen. Er zijn ook veel vegetarische en vegan opties. Kortom, als je op zoek bent naar een duurzaam restaurant, dan ben je bij Eetcafé Ceramique aan het juiste adres. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *