Grenzeloos Maastricht

Bezoek deze 7 leuke cafés in Maastricht voor een koffie

Kom je naar Maastricht en ben je op zoek naar een lekkere lunch of een heerlijke koffie, dan is Grenzeloos natuurlijk je beste optie.

Grenzeloos biedt heerlijke koffie en ontbijt, maar ook tosti’s, wraps en soepen aan die je zeker gaan verrassen.

Wij halen onze inspiratie uit de keukens van de de culturen van de trainees die bij ons een leer-werktraject doen. Grenzeloos is namelijk een sociale onderneming die mensen met een vluchtelingachtergrond helpt een vliegende start te maken in hun leven in Nederland. Hier lees je meer over onze missie.

Maar als je een keer wat anders wilt, dan raden wij de onderstaande opties 100% aan. Deze horecahouders inspireren ons met hun passie en liefde voor eten en mensen. Lekker, gezellig en voordelig! Hieronder 7 restaurant-cafés die ons blij maken:

1. Wonderwoud

Het is precies wat je denkt dat het is. Een café dat aanvoelt als een dicht, groen en wonderlijk woud. Je voelt je even Tarzan of Jane, terwijl je geniet van een plantaardige latte macchiato, biologische frisdrank of lekker broodje of gebakje. En wie weet loop je wel met een mooie plant de deur uit… (Je kan ze namelijk kopen!)

2. SAP

Pancakes en bagels…  comfort food for the soul. Je vindt het niet alleen bij Grenzeloos maar ook hier. Kies uit meer dan 15 soorten bagels. Ben je op de gezonde tour? No worries. Er zijn ook smoothies, sapjes en salades. Laat je verrassen door het uiteenlopende menu!

3. Puur Van Wijck

Het menu van Puur van Wijck heeft veel overeenkomsten met dat van ons. Daarom houden we er ook van. En… des te meer reden om langs te gaan en een vers broodje, taartje of koffie te proberen! Daarnaast is het interieur van het café sfeervol en modern. Het is een klein maar fijn lunchcafé waar je je even onttrekt van de chaos van alledag.

4. De Groene Loper/ de Greune Luiper

Dit restaurantje bevindt zich net buiten het centrum en heeft, net zoals wij, een sociale missie! Hier krijgen mensen met een beperking de kans om hun talenten in te zetten en verder te ontwikkelen. De gerechten en drankjes zijn variërend en waar voor je geld. Ook als je een feestje wil organiseren, ben je bij de Greune Luiper (Mestreechs) aan het goede adres.

5. Lumière Cinema

Als je zin hebt in een voordelig avondje uit, dan ben je bij Café Lumière op het juiste adres. De gerechten gaan door maag en hart. Een smaakvolle vegetarische hamburger met friet neemt je trek volledig weg. Na het diner loop je een trap verder omhoog, en dompel je je onder in een van de films die draait in de bioscoop. Let op: dit is geen Pathé, maar een filmhuis waar kunstzinnige films met inspirerende verhalen draaien. Be prepared to be inspired!

6. The Broth Bar

Voor gezonde, duurzame gerechten en producten breng je een bezoekje aan The Broth Bar. De specialiteit van het huis is de zelfgemaakte soep. Veel biologische groente en fruit verwerken zij in wat je tegenkomt op het menu. Alle producten zijn glutenvrij en daarom lief voor je darmen. Heb je een vitamine boost nodig? Breng dan zeker een bezoekje aan deze healthy lunchbar.

7. Bijzonder

Niet alleen zijn er leuke cafeetjes te vinden in het centrum van Maastricht, maar ook daarbuiten. Ben je meer een natuurmens dan een stadsmens? Dan raden wij aan eens de Sint-Pietersberg te bezoeken. Hier heb je prachtige natuur en kun je heerlijk wandelen door de heuvels en bossen. Na een stevige wandeling kom je weer helemaal op energie bij Bijzonder. Dit leuke, hippe café-restaurant gaat voor 100% duurzaamheid en dat proef je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *