Bij Grenzeloos houden we van eten en drinken. Maar onze echte passie en de reden dat we bestaan is een heel andere: mensen. We zijn een sociale onderneming met twee missies. Als eerste bestaan we om mensen tot bloei brengen, omdat we geloven dat iedereen een uniek puzzelstukje is die onze stad nodig heeft. Daarnaast willen we een thuis bieden voor de stad en daarmee mensen verbinden.

Ons leerwerktraject

Om van A naar B te komen hebben we elkaar nodig. Do it yourself werkt goed als je je tafel wilt schilderen, maar niet als je als statushouder in een vreemd land terecht komt. En dat blijkt: met de huidige aanpak blijft deze groep nieuwe inwoners flink achter: 5-10 jaar nadat vluchtelingen aankomen in Nederland werkt slechts 40-50%, tegenover 74% van de overige inwoners. Dit komt voornamelijk door een flink gat dat te maken heeft met taal, gebrek aan de juiste diploma’s, een klein netwerk en mentale/fysieke problemen.

Wij geloven dat dit anders kan, simpelweg door elkaar een handje te helpen. Daarom bieden wij een leerwerktraject aan, speciaal gericht op jonge statushouders. Terwijl mensen hun inburgering doen, krijgen ze bij Grenzeloos de kans om praktische werkervaring op te doen, de taal te oefenen en vaardigheden te leren die hen helpen een vliegende start te maken op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Woonkamer van de stad

Iedereen heeft het nodig om gezien te worden. En in onze samenleving komt dat niet altijd helemaal uit de verf. Wist je bijvoorbeeld dat in de regio Zuid-Limburg 1 op de 3 mensen zich sociaal eenzaam voelt? Dit zijn ouderen, maar ook studenten, expats en jonge statushouders zonder familie in de buurt. Wij bestaan om hier een verandering in te brengen. Op een kleine manier: door een thuis te bieden, of door echte aandacht te geven.

Doe mee

Ben je enthousiast over onze missie? Het lukt ons niet alleen. Graag ontdekken we samen met jou de volgende stap vooruit. Dit zijn concrete opties om bij te dragen:

Contacteer ons via info@grenzeloosmaastricht.nl voor meer informatie.

Welkom bij Grenzeloos!