Ben jij nieuw in Nederland en wil je sneller vooruit met het leren van de taal, het vinden van werk en het leren kennen van nieuwe mensen? Of loop je tegen problemen aan in bij één of meer van deze dingen? Dan is Grenzeloos de oplossing voor jou. 

Bij Grenzeloos leer jij als trainee allerlei dingen die je verder helpen om uitdagingen te overwinnen die je tegenkomt bij het opbouwen van een nieuw leven in Nederland. Bijvoorbeeld problemen om werk te vinden, om de taal echt goed te leren of om mensen te leren kennen. 

Als eerste leer je de taal. Je krijgt persoonlijke begeleiding en hebt daarnaast ook veel kans om de taal in de praktijk te oefenen, omdat je werkt in een Nederlandstalige omgeving waarin je met het team en met gasten moet praten. 

Daarnaast leer je vaardigheden en competenties die je helpen om na je tijd bij Grenzeloos werk te vinden. Als eerste is dit praktische ervaring in de horeca. Maar misschien wil jij je ook wel ontwikkelen in samenwerken, communiceren of leiding geven. En ook belangrijk is het praktisch ervaren hoe een Nederlands bedrijf werkt (de cultuur). 

Als derde helpen we je in het opbouwen van contacten met andere mensen die Nederlands spreken. Dit helpt je om steeds beter te worden in de taal, maar ook gewoon omdat het belangrijk is om vrienden om je heen te hebben. 

Hoe werkt het praktisch?

Dit is hoe het er concreet uitziet. Je werkt tenminste 6 maanden mee in ons team, ongeveer 2 tot 3 dagen per week. Na 6 maanden gaan sommige mensen nog een tijd verder, en sommigen zijn klaar. Alles wordt afgestemd op jouw persoonlijke situatie. In deze uren ben je aan het werk in het restaurant: in de keuken, de afwas, met de koffie of in contact met de gasten.  Daarnaast krijg je training, soms in een groep en soms individueel.

Het werk is niet betaald: het is bedoeld om te leren, net als school. Als je een uitkering krijgt van de overheid, dan houd je die terwijl je bij ons werkt. Wij werken hiervoor samen met de Gemeente. 

Tijdens deze tijd werken we samen aan jouw doelen. En aan het eind van je tijd bij Grenzeloos zoeken we samen met jou en de Gemeente naar een goede volgende stap. Het doel aan het eind van je traject is: betaald werk dat goed bij jou past, een goed taalniveau en een aantal goede contacten met mensen die Nederlands spreken. 

Is dit iets voor jou? Stuur dan snel een email naar kim@grenzeloosmaastricht.nl of loop even bij ons binnen. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief