We onthullen een aantal van onze geheime recepten! Om de zoveel tijd vernieuwen we onze gerechten en gaan we opzoek naar verrassende smaakcombinaties. Dat betekent helaas dat we van sommige tosti’s afscheid moeten nemen. Gelukkig is er het ‘Internet’ waar deze legendarische tosti’s kunnen voortleven. Dus neem er je voordeel mee en let’s get toasting!
Elvis Freshly
Deze tosti is voor de visliefhebbers. Het kost je niet veel geld en toch behoudt je de kwaliteit. Want je maakt je eigen ambachtelijke tonijnsalade! Dit is wat je nodig hebt:
– 1 blikje tonijn (uitlekken)
– 2 eetlepels mayonaise
– 1/2 eetlepel mosterd
– 2 theelepels kappertjes
– 2 grote augurken gesneden in stukjes
– 1 versnipperde rode ui
– Snufje zout en peper
– 1 theelepel citroensap
Je mixt dit allemaal in een kom door elkaar. Maakt niet uit in welke volgorde. En voilà, je tonijnsalade is klaar.
Op deze tosti gaat, behalve tonijnsalade, ook tomaat en geraspte kaas. Kies een kaas die je zelf lekker vindt (jong, oud, cheddar) en snijd de tomaat in schijfjes.
Besmeer een sneetje brood met de tonijnsalade, verdeel de geraspte kaas er overheen, leg de schijfjes tomaat boven op en als laatste leg je het tweede sneetje erop. Let op: besmeer een kant van allebei de sneetjes met boter. Zorg dat de kant met de boter in contact staat met de grill of pan.Zo krijg je een mooie goudbruine kleur. De tosti is klaar als de kaas gesmolten is.
Fan-squash-tisch
Dit was een van mijn persoonlijke favorieten. Een tosti met geitenkaas, geroosterde pompoen en honing. Klinkt misschien een beetje gek, maar het is echt heel lekker en gezond! Wat heb je nodig?
– Geitenkaasspread
– Flespompoen
– Honing
– Olijfolie
– Komijnzaad
– Paprikapoeder
– Zout
Verwarm de oven voor op 180 graden, snijd de pompoen in kleine vierkantjes, leg bakpapier op de bakplaat en verdeel de vierkantjes hierover, besprenkel deze pompoen met olijfolie, (veel!) komijnzaad, paprika en zout. Hussel dit goed door elkaar en dan mag het de oven in voor 15 min. Prik daarna met een vork erin. Als de stukjes nog te hard zijn en niet een beetje bruin geroosterd, doe het dan nog 5 minuten de oven in.
Besmeer twee sneetjes brood met geitenkaasspread en verdeel over één sneetje de geroosterde pompoenstukjes. De boterham mag lekker vol liggen met pompoen. Als laatste knijp je een aardige hoeveelheid honing over de pompoen. Wees hier niet te zuinig mee.
Leg hem in de pan of grill voor 3 – 4 minuten, tussendoor even omwisselen en hij is klaar om opgegeten te worden!
Oh, deze jongen was een groot favoriet van de gasten. Een cheesy grilled sandwich die mega goed vult. Het ultieme comfort food! Wat je nodig hebt is het volgende:
– Kruidenkaas
– Cheddar (Bij Grenzeloos gebruiken we geraspte cheddar. Je kan ook plakjes cheddar kaas kopen. Dan hoef je niet te raspen en minder geld uit te geven aan fancy kaas. De kwaliteit is uiteraard wel een stuk minder.)
– Emmentaler (Ook even raspen of in dunne plakjes snijden)
– Bacon
– Champignons
– Evt. rode wijn
Laten we beginnen… Zoals gewoonlijk weer twee sneetjes brood besmeren met boter. Vervolgens beleg je de kant zonder boter eerst met een flinke laag kruidenkaas, daarna leg je de cheddar en de emmentaler kaas erop, vervolgens de gebakken bacon en als laatste de gebakken champignons. Let op: je moet dus wel even een pannetje op het vuur zetten voor de bacon en champignons. De champignons zijn extra lekker als je ze bakt met een scheut rode wijn. Dat geeft de tosti net even een smaakvolle twist. Tip: Voeg knoflookmayonaise als saus toe.
Heb je geen zin in iets hartigs? Dan is de Fram-blij wat voor jou. Dit is een zoete tosti met mascarpone en frambozen. In plaats van normaal brood gebruiken we brioche brood. Dit is een zoet en zacht brood waar eieren, roomboter, volle melk en suiker in verwerkt zijn. De volgende ingrediënten heb je nodig:
– Brioche brood (Bij de Albert Heijn koop je een brioche voor 2,29 euro. Je kan het uiteraard ook zelf maken. Daarvoor heb je wel meerdere dagen de tijd nodig i.v.m. het rijzen.)
– Mascarpone
– Frambozen (bevroren of vers)
Het is vrij simpel… Je snijdt twee sneetjes van je brioche brood. Of naja… doe er maar drie! Het is een klein brood en je leeft ten slotte maar een keer. Besmeer 2 van de 3 sneetjes met mascarpone en verdeel een handje frambozen over deze twee sneetjes. Stapel de belegde sneetjes op elkaar en maak de sandwich af door het onbelegde sneetje er boven op te leggen. Leg hem heel kort onder de grill of in de pan. Het brood brandt namelijk snel aan. Een minuutje per kant is eigenlijk al genoeg.
Welke tosti je ook kiest, het is er waarschijnlijk eentje die je nog niet eerder hebt geproefd. We zijn daarom benieuwd naar jullie reactie! Delen jullie je creaties en ervaringen met ons?
Veel plezier met het maken en oppeuzelen van de tosti’s!
Wat leuk dat het recept van ‘Fan-squash-tisch’ ook gepubliceerd is, dit was mijn favoriete tosti.
Ah, kijk daar doen we het voor! 🙂 Leuk om te horen! Laat je ons weten hoe hij smaakt vanuit huis? Wij zijn benieuwd!