Grenzeloos Maastricht

Wat doen als je thuis moet blijven door corona?

We leven in een rare tijd. Het corona virus is op doortocht en drukt zijn stempel op de hele wereld. Mensen moeten binnenblijven. Thuiswerken is de norm en sommigen mogen het huis echt niet uit.

Om dit alles wat makkelijker te maken (want het is geen pleziertje om weken binnen te zitten), hebben we een eenvoudige en leuke activiteit voor jou in petto om je dag kleur en smaak te geven. Zo is in quarantaine gaan zo erg nog niet.

Maak je eigen brood! Nu je niet meer zoveel te doen hebt, is er eindelijk de tijd om je eigen brood te maken. Dit is veel gezonder, super makkelijk en leuk om te doen. Op internet vind je allerlei heerlijke broodrecepten. Je bepaalt zelf hoe makkelijk of moeilijk je het wil maken. Een lekker brood maak je al met 4 ingrediënten… Tarwebloem, gist, zout en water. En het is super goedkoop! Houd er rekening mee dat het wel wat tijd kost voordat je brood klaar is. Om een mooi broodje te bakken, moet je het deeg namelijk eerst een aantal uur laten rijzen. Wil je een wat spannender brood maken? Dan kun je kiezen voor een focaccia brood, brioche brood, rozijnenbrood of geef een eigen twist aan je brood.

Is je brood uit de oven en afgekoeld? Ga een stapje verder dan de standaard boterham met kaas als lunch. Upgrade je sandwich en maak een super deluxe tosti! Nu denk je “Ja, ik heb net een heel brood gebakken, nu moet ik ook nog moeite doen voor een tosti.” Nee, nee, maak je maar niet druk. Dit heb je zo gefixt.  

  1. Snijd twee sneetjes brood van je zelfgebakken brood.
  2. Besmeer een kant van elk sneetje met een beetje boter
  3. Ga naar www.grenzeloosmaastricht.nl/lunch-in-maastricht/ en vind inspiratie voor je tosti.
  4. Bouw je tosti zoals jij hem zelf wil. Zin in iets zoets? Gebruik mascarpone en frambozen. Zin in iets hartigs? Gebruik geraspte cheddar, roerei en spek. Of gebruik gewoon wat je in huis hebt.  
  5. Leg je tosti 4,5 minuut onder de grill. Heb je geen grill? Leg hem dan in een koekenpan en wissel hem van kant na 3-5 min.
  6. Als de tosti goudbruin is, haal je hem uit de pan en snijd je hem doormidden.
  7. Eet smakelijk!

We zijn benieuwd naar je creatie! Deel je hem met ons via Facebook of Instagram?

Als je nog vragen hebt over hoe jij de lekkerste tosti aller tijden kunt maken, stuur ons dan een berichtje en we denken met je mee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *